Selder & Company

Perheyritys, jolla on lähes 40 vuoden kokemus pellavaöljystä

Selder-perheyrityksellä on pitkä kokemus korkealaatuisesta jalostetusta pellavaöljystä.

Yritys

1980-luvun alussa Mikkel Selder työskenteli vanhojen puutalojen entisöinnin parissa. Hänellä oli vaikeuksia löytää öljyjä ja maaleja, jotka säilyttävät riittävän hyvän laadun näihin vanhoihin taloihin. Tämä johti siihen, että hän alkoi tutkia ja kehittää tuotteita, jotka sopisivat näihin tarkoituksiin. Vuonna 1984 Mikkel Selder aloitti ensimmäisen yrityksensä, jossa painopiste oli pellavaöljyllä. Mikkel kehitti jalostusprosessin ja värit kestävämmän ja ympäristöystävällisemmän lopputuloksen saavuttamiseksi kuin tuolloin markkinoilla ollut pellavaöljymaali.

Vuonna 2014 Mikkel ja hänen poikansa Atle perustivat Selder & Companyn. Atle on työskennellyt isänsä kanssa koko ikänsä ja hänellä on erittäin laaja ja syvä tuntemus pellavaöljystä ja pellavaöljymaalista. Tehdas sijaitsee Uppsalassa ja tuotanto ja reseptit ovat samat kuin vuonna 1984. Nykyään olemme toimialalla 6 henkilöä eri vastuualueilla, tuotannosta ja varastosta tilausten käsittelyyn ja myyntiin.

Svartsjön linna, Ekerö

Mikkel Selder työskenteli 1980-luvun alussa Svartsjön linnassa Ekeröllä. Se oli silloin ollut vankila. Työ koostui 1700-luvulta peräisin olevien ikkunoiden kehysten lasittamisesta, mikä johtui että se oli ollut vankila, siinä oli akryylilasia. Se lasitettaisiin uudelleen suupuhalletulla lasilla ja varusteet suojattaisiin ruosteelta. Yksi ikkunoiden karmeista murtui sisäänmurron jälkeen ja vaati korjausta. Mikkel näki maalia raapuessaan, että pohja- ja sivupalat olivat ydinpuuta, joka oli ”rasvaa”. Hän otti yhteyttä antikvariaattiin saadakseen vastauksen, millä sitä käsiteltiin. Antiikkiliikkeessä kerrottiin, että se oli kuorittua puuta ja että hartsi oli kohonnut. Mikkelin mielestä se kuulosti epätodennäköiseltä, koska jokainen ikkunakehys näytti täsmälleen samalta. Hän otti rikkoutuneet ikkunan osat ja alkoi tutkia, mitä ne olivat. Hän keitti sen tärpätissä hartsin liuottamiseksi, mutta se ei toiminut. Sitten hän testasi lipeää ja sai rasvaeritteen. SP (Statens Provningsanstalt), kuten sitä silloin kutsuttiin, sanoi, että se oli puuvillaöljyä tai pellavaöljyä. Se oli siis pellavaöljyllä kyllästettyä ydinpuuta 1700-luvulta. Mikkel ei koskaan törmännyt siihen enää sen jälkeen. Ikkunat olivat täysin ehjät ja kosteusvaivat kaikkien näiden vuosien jälkeen. Tästä alkoi elinikäinen intohimo.

Selder & Company on todisteisiin perustuva yritys, joka on tehnyt tutkimusta yhdessä Luulajan teknillisen yliopiston kanssa.

Tarina pellavaöljyn ja perheyrityksen Selder & Companyn takana
Tarjoamme kattavan valikoiman sinulle, joka haluat käyttää parhaita pellavaöljytuotteita puu-, kivi- ja metallipintojen käsittelyyn.

Haluan vain kiittää oikean pellavaöljymaalin löytämisestä, olen kokeillut muitakin valmistajia, mutta te olette parhaita, valmiita tölkkejä maalaamaan ja vältätte sekoittamista pellavaöljypohjaan.
Kiitos Selder todella hyvistä tuotteista.

Anders Wickell

Iloinen asiakas