Pellavaöljymaalit

Ainutlaatuisia pellavaöljymaaleja tuotettu
perinteestä

Selder valmistaa nykyaikaista pellavaöljymaaleja, joka ei luovu perinteistä.

Valmistamme pohjamaaleja, puolikiiltäviä ja puolihimmeä viimeistelymaalia, valkoisia sekä A-, B- ja C-pohjaisia ​​rikotuksiin sertifioiduilla ja nykyaikaisilla pigmenteillä.

Pellavaöljymaali himmenee ajan myötä, koska pellavansiemenöljy hajoaa UV-säteilyn vaikutuksesta. Tämä näkyy yleensä ensin eteläpuolella, jossa auringonpaisteet ovat pidempiä ja se näkyy paremmin tummilla väreillä kuin vaaleilla. Pellavaöljymaalin himmeneminen ulkona on luonnollista, eikä se vaadi muita toimia kuin ulkonäön vuoksi. Puuhun tunkeutunut pellavansiemenöljy suojaa edelleen.

Synteettiset maalit säilyttävät värinsä pidempään kuin pellavaöljymaalit, koska UV-säteily ei heikennä sitä. Toisaalta pellavaöljymaalin alkuperäinen väri tulee takaisin silittämällä ohut kerros pellavaöljyä.
Jos valitset pellavaöljymaalin, varaudu siihen, että se vaatii huoltoa pysyäkseen tuoreena.

Värit on rikottu haluttuihin NCS, RAL, RAÄ ja omiin väreihin nykyaikaisissa rikosjärjestelmäämme käyttävissä koneissa. Tämä tekee meistä erilaisia ​​kuin muut pellavaöljymaalien valmistajat. Tämän ansiosta meillä on rikkinäisen maalin nopeat toimitukset.

Värit on maalattu:

  • ulkona ja sisällä useimmilla pinnoilla – puusta metalliin
  • yleensä yksi kerros pohjamaalia ja kaksi kerrosta loppumaalia.
  • harjalla, ruiskulla tai telalla.
  • peittäviin kerroksiin. Yksi litra maalia kattaa 8 – 14 m² kerrosta kohden alustasta riippuen ja jokainen kuivunut maalikerros on 70 – 120 μm (0,07 – 0,12 mm) paksu.

Värit kuivuvat alle 24 tunnissa 20 °C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa.

Valkoiset värit on pakattu 0,5-, 1- ja 5-litran tölkkeihin, perusväri ja murtopohjat 0,45-, 0,9- ja 4,5-litraisiin tölkkeihin, jotta tahnan rikkoutumiseen jää tilaa.

Kestävä ja homeeton

Värit väländ paljon pigmentttä – yksi siveltimenveto värä peittä gruen pinnna. Tästä huolimatta värien viskositeetti on optimaalinen, sillä pigmentti on erittäin hienojakoinen.

Sideaine – pellavansiemenöljy, josta on poistettu kuivumattomat komponentit ainutlaatuisella jalostusmenetelmällämme – on biohajoamaton ja vettä hylkivä. Se tunkeutuu alustaan ​​ja kuivuu reaktion kautta ilman hapen kanssa linoksiiniksi, joka on luonnollinen polymeeri, jolla on hyvä tarttuvuus. Lue lisää kohdasta TEKNOLOGIA.

Pellavaöljymaalimme läpäisevät alustan ja hengittävät. Pellavaöljymaali päästää vesihöyryn läpi, mutta ei nestemäistä vettä, joten se ei hilseile.

Helppo huolto

Maalit vanhenevat, koska UV-säteilyn vaikutuksesta polymeroituneen sideaineen molekyyliketjut hajoavat hitaasti. Kun näin tapahtuu, muutaman vuosikymmenen jälkeen pohjoisessa varjoisissa paikoissa tai muutaman vuoden kuluttua auringonpaisteessa tropiikissa, väri himmenee ja haalistuu; väri ”liitu”. Ohut kerros LINOL OIL FERNISSAa korvaa kadonneen sideaineen ja antaa pinnalle välittömästi sen alkuperäisen värin ja kiillon. Tällä yksinkertaisella huoltotoimenpiteellä värien käyttöikä on pitkä. Jos huoltoa laiminlyödään pitkään, maalikerrokseen muodostuu lopulta halkeamia – muodostuu tyypillinen krokotiilin ihokuvio ja yksittäisiä maalineliöitä alkaa irrota alustasta. Tällaiset väripinnat 1900-luvun alkupuolelta eivät ole harvinaisia.

Jos sinulla on kysyttävää tai muita huolenaiheita Selderin pellavaöljymaaleista, olet tervetullut ottamaan yhteyttä meihin.

Pellavansiemenöljymaalin käyttöohjeet

SELDER & COMPANY AB

Teos eroaa selvästi sekä synteettisillä väreillä että muilla pellavaöljyväreillä maalaamisesta. LUE HUOLELLISESTI, SAAT HYVÄ TULOS.

Yhteenveto

Myytävät pellavaöljymaalit voidaan maalata siveltimellä, ruiskulla tai telalla useimmille pinnoille – puusta metalliin.
Älä maalaa kostealle maalipinnalle, jos on olemassa sateen vaara tai jos vuorokauden lämpötilan odotetaan laskevan alle 5 asteen.
Maalausalustan tulee olla kuiva, puhdas ja tiivis.
Maalaa vain vähintään ilmakuivalle puulle, ts. ne, joiden kosteuspitoisuus on alle 12 %.


Innan du grundmålar med LINOLJEFÄRG GRUND:
Försegla
kvistar och kådlåpor med Selder SCHELLACK.
Mätta
porösa ytor med Selder GRUNDOLJA eller LINOLJA FERNISSA, annars absorberas för mycket bindemedel av målningsgrunden.
Impregnera
träytor i utsatt läge utomhus med varm Selder GRUNDOLJA.
Se till
att inget vatten kommer in i målningsgrunden bakifrån. Maalipohjassa oleva vesi ja kosteuden vaihteluiden aiheuttama huomattava puun liike saa jopa pellavaöljymaalin hilseilemään.​​vahvaa,
Sekoita maali
ja ravista tölkkiä niin, että maali on täysin homogeeninen.​​vahva,
Varmista
hyvä ilmanvaihto.

Maalaa hyvillä tuloksilla
Älä laimenna maalia, maalaa ”suoraan purkista”.
Sivellinmaalaus: Harjoittele väri, poikkiveto tasaisen pinnan saamiseksi.
Maalaus ruiskulla tai telalla: kiinnitä erityistä huomiota sileään pintaan.
Maalaa ensin peittävä, mutta ei paksu kerros LINODOIL COLOR PRIMARY, ts. 70 – 120 μm (0,07 – 0,12 mm) paksuus. Se kiinnittyy erityisen hyvin, koska se on erityisen rasvainen, ja estää homeen, levän ja jäkälän kasvun valmiilla maalipinnalla vuosikymmeniä, koska se sisältää sinkkioksidia 0,5 kg/litra. Se ei kuitenkaan ole yhtä säänkestävä kuin viimeistelymaalit.
Anna maalin kuivua kunnolla vetojen välillä.
Pese siveltimet, sället ja astiat väfvalla saipupalla ennen kuin maali kiuvuu.

Turvallisuus: Maali sisältää hapettavia rasvahappoja, jotka voivat syttyä itsestään. LINOL ÖLJYMAALILLA kostutetut rievut, lastut ja muut huokoiset materiaalit on liotettava veteen viipymättä.

KÄSITTELY MAALIN PRIMER

PUHDISTA MAALATAVA ASIA

Harjaa pois pöly ja irtonainen lika, lyö pois irtonainen ruoste vasaralla, hio kiinnittynyt lika pois tai puhalla kuivajäällä. Älä käytä vettä tai emäksisiä puhdistusaineita, sillä pienikin jäännös estää maalin ja öljyn kiinnittymisen maalipohjaan. Jos pinta on öljyinen, voit poistaa sen rasvan 99 % alkoholilla.

TIIVISTE OSUJEN JA JOHTOJEN VÄLITTÄMINEN SHELL LAKALLA

Se estää hartsin vuotamista läpi ja värjäytymistä maalatun pinnan läpi. Selder SCHELLACKissa sellakkahiutaleet liuotetaan 99,5 % alkoholiin. Alempialkoholinen sellakka sisältää vettä, joka haihtuu, kun alkoholi on haihtunut ja sellakka on alkanut kovettua. Tuloksena sellakkassa on huokoset – mikroskoopilla kerros näyttää siiviltä ja hartsi vuotaa läpi. SCHELLACK kuivuu 1/2 – 1 tunnissa.
Video: Mikkel Selder puhuu sellakista ja näyttää kuinka sitä käytetään.
Selder SCHELLACK kuivuu muutamassa minuutissa.
Käsittele tarvittaessa öljyllä alla olevien ohjeiden mukaan.
Pohjamaalataan LINJiemenöljymaalilla.

JO MAALATTU PINTA – KIPSI JA BETONI

Kyllästä PERUSÖLJYllä huoneenlämmössä.
Levitä siveltimellä. Levitä kyllästyneistä paikoista paikkoihin, jotka vielä imevät öljyä. Jatka kunnes koko pinta on kyllästynyt.
Pyyhi pois: Pyyhi pinnalle jäänyt öljy perusteellisesti 1 – 2 tunnin kuluttua; muuten se muodostaa tahmean kuoren.
Pese harjat, työkalut ja astiat vahvalla saippualla ennen kuin öljy kuivuu.
Video: Mikkel Selder näyttää kuinka pestään siveltimet COARSE SOAPilla.
Anna aikaa hapettua: 20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu siitä 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Tuulen ja auringon lämmössä pinta voi kuivua kosketettavaksi muutamassa tunnissa, viileässä ja huonosti tuuletetussa autotallissa voi kestää jopa viikon.
Pohjamaalataan LINJiemenöljymaalilla.

MISSÄ PUUSTA ON POISTETTU MAALI LÄMPÖTYSILILLÄ TAI IR LÄMMITTIMELLÄ

Lämpökäsittely tekee puusta erittäin kuivaa ja imukykyistä. Tällaiset pinnat tulee kyllästää 130 °C kuumalla PERUSÖLJYllä. Lue alla olevat ohjeet kohdasta ”PUU ULKOILLE”.

MDF, PINEKYLLYSTEETTY PUU, HUOKOINEN KUITSEMENTTI TAI BETONIKATOTIATAT

Pinta kyllästetään paksuimmalla ja rasvaisimmalla öljyllämme, LINEN OIL VARNISHilla huoneenlämpötilassa.
Levitä runsaasti siveltimellä. Levitä kyllästyneistä paikoista paikkoihin, jotka vielä imevät öljyä. Levitä ja levitä, kunnes koko pinta on kyllästynyt.
Jos pinta imeytyy edelleen, lopeta käyttö ja anna ajan hapettua.
Pyyhi pois: Pyyhi pinnalle jäänyt öljy perusteellisesti 1/2 – 1 tunnin kuluttua; muuten se muodostaa tahmean kuoren.
20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu siitä 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Tuulen ja auringon lämmössä pinta voi kuivua kosketettavaksi muutamassa tunnissa, viileässä ja huonosti tuuletetussa autotallissa voi kestää jopa viikon.
Toista prosessia, kunnes koko pinta on melko nopeasti kyllästynyt.
Pyyhi pois: Pyyhi pinnalle jäänyt öljy perusteellisesti 1/2 – 1 tunnin kuluttua; muuten se muodostaa tahmean kuoren.
Pese harjat, työkalut ja astiat vahvalla saippualla ennen kuin öljy kuivuu.
Video: Mikkel Selder näyttää kuinka pestään siveltimet COARSE SOAPilla.
Anna aikaa hapettua: 20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu siitä 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Tuulen ja auringon lämmössä pinta voi kuivua kosketettavaksi muutamassa tunnissa, viileässä ja huonosti tuuletetussa autotallissa voi kestää jopa viikon.
Pohjamaalataan LINJiemenöljymaalilla.

PUU ULKOILMASSA

KYLLÄYS HARJALLA
Kuumenna PERUSÖLJY 130 ⁰C:seen, mieluiten rasvakeittimessä. Levitä runsaasti luonnonharjaisella siveltimellä kuivalle puulle – synteettiset harjakset eivät kestä korkeita lämpötiloja. Levitä kyllästyneistä paikoista paikkoihin, jotka vielä imevät öljyä. Levitä ja levitä, kunnes koko pinta on kyllästynyt.
Öljy tunkeutuu 1–1,5 mm terveeseen puuhun. Voit lisätä tunkeutumisen 2 – 3 mm:iin, jos lämmität pintaa kuumailmapistoolilla tai infrapunalämmittimellä työn aikana.
Käytä paksumpaa LINOL ÖLJYLAKKAAmme painekyllästetylle ja muulle erittäin huokoiselle puulle.
PERUSÖLJY 130 °C:ssa on yhtä ohutta kuin vesi. Kuumaa öljyä levitettäessä puun sisältä kosteus haihtuu, solujen sisältä tuleva höyrynpaine avautuu rengashuokoset ulospäin ja lämmin, ohuesti virtaava PERUSÖLJY tunkeutuu sisään. Voit nähdä pieniä höyrykuplia, kun käytät lämmintä PERUSÖLJYÄ.
Voit työskennellä turvallisesti 130 asteen lämpimällä PERUSÖLJYllä – öljy johtaa vähän lämpöä ja tässä lämpötilassa se ei aiheuta palovammoja läikkyessään. PERUSÖLJYN kiehumispiste on 300 ⁰C. Jos se kuumennetaan 180 ⁰C:seen, se alkaa päästää pinnalta valkoista, terävän hajuista höyryä. 130 ⁰C:ssa siitä tulee vain pellavaöljyn tuoksu.
Pyyhi pois: Pyyhi pinnalle jäänyt öljy perusteellisesti puolen tunnin kuluttua. muuten ne muodostavat tahmean kuoren.
Pese harjat, työkalut ja astiat vahvalla saippualla ennen kuin öljy kuivuu.
Video: Mikkel Selder näyttää kuinka pestään siveltimet COARSE SOAPilla.
Anna aikaa hapettua: 20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu siitä 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Tuulen ja auringon lämmössä pinta voi kuivua kosketettavaksi muutamassa tunnissa, viileässä ja huonosti tuuletetussa autotallissa voi kestää jopa viikon.
Pohjamaalataan LINJiemenöljymaalilla.
ENDWOODIN GENOMIKYLLYSTÄ ”PAISTAMINEN” SELLERIÖLJYSSÄ
Kuumenna PERUSÖLJY 130 asteeseen, mielellään rasvakeittimessä. Jatka öljyn kuumennusta koko prosessin ajan.
Kun puu on PERUSÖLJYSSÄ 130 asteessa, puun sisällä oleva kosteus haihtuu, renkaan huokoset avautuvat ulospäin solujen sisältä tulevan höyryn vaikutuksesta ja lämmin, ohuesti virtaava PERUSÖLJY tunkeutuu sisään.
Voit työskennellä turvallisesti 130 asteen lämpimällä PERUSÖLJYllä – öljy johtaa vähän lämpöä ja tässä lämpötilassa se ei aiheuta palovammoja läikkyessään. PERUSÖLJYN kiehumispiste on 300 astetta. Jos se kuumennetaan 180 asteeseen, se alkaa päästää pinnalta valkoista, terävän hajuista höyryä. 130 asteessa siitä tulee vain pellavaöljyn tuoksu.
Aseta työkappaleet öljyyn ja anna niiden seistä, kunnes poistuvan höyryn kupliminen lakkaa. Silloin puusta on poistunut kaikki kosteus ja poistuvan höyryn paine on avannut rengashuokoset ulospäin – ne eivät avaudu sisäänpäin. (Sama tapahtuu puutavaraa tyhjiökuivattaessa.)
Anna lämpötilan laskea 90 °C:seen. Alempi lämpötila luo alipaineen ja öljy imeytyy puuhun.
Nosta työkappaleet öljystä puolen tunnin kuluttua. Öljyä on sitten imeytynyt muutaman cm päätypuuhun. Liian pitkä absorptioaika johtaa siihen, että solujen ontelot täyttyvät öljyllä. Siellä se ei hyödytä, vaan vain estää hapen saannin ja siten öljyn kuivumisen.
Video: Puuseppä Martin Lydén syväkyllästää päätypuuta rakennustyömaalla.
Pyyhi pois: Pyyhi pinnalle jäänyt öljy perusteellisesti puolen tunnin kuluttua. muuten ne muodostavat tahmean kuoren.
Pese harjat, työkalut ja astiat vahvalla saippualla ennen kuin öljy kuivuu.
Video: Mikkel Selder näyttää kuinka pestään siveltimet COARSE SOAPilla.
Anna aikaa hapettua: 20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu siitä 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Tuulen ja auringon lämmössä pinta voi kuivua kosketettavaksi muutamassa tunnissa, viileässä ja huonosti tuuletetussa autotallissa voi kestää viikon.
Pohjamaalataan LINJiemenöljymaalilla.

KÄSITTELY RUOSTEISTA (SÖÖPÄÄNTÄ) METALLIA

Poista irtonainen ruoste, jäkälät, lika ja irtonaiset maalijäämät. Poista irtonainen ruoste vasaralla. Jäkälän ja hilseilevän ruosteen peittämää pintaa voi polttaa vapaasti kaasupolttimella – silloin ne on helpompi harjata pois teräsharjalla. Älä käytä vettä tai emäksisiä puhdistusaineita, sillä pienikin jäännös estää maalin ja öljyn kiinnittymisen. Jos pinta on rasvainen, voit poistaa rasvan 99 % alkoholilla.
Ruostepölyä, kiinteää ruostetta ja kuoppia ei tarvitse poistaa. Pyyhi kosteus pois pinnalta kaasupolttimella.
Levitä RUST PROTECTION OIL siveltimellä tai ruiskulla kuivalle pinnalle, kun vuorokausilämpötila on yli 5 °C. Levitä kyllästyneistä paikoista paikkoihin, jotka vielä imevät öljyä. Levitä ja levitä, kunnes koko pinta on kyllästynyt.
Pyyhi pois: Öljy, joka ei imeydy alustaan, mutta jää pinnalle, muodostaa kuivuessaan tahmean ihon. Jos haluat puhtaan ja kuivan pinnan esim. maalaukseen, pyyhi pinnalle jäänyt öljy huolellisesti 1/2 – 1 tunnin kuluttua.
Pese harjat, työkalut ja astiat vahvalla saippualla ennen kuin öljy kuivuu.
Video: Mikkel Selder näyttää kuinka pestään siveltimet COARSE SOAPilla.
Anna aikaa hapettua: 20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu vuorokaudessa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu siitä 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Tuulen ja auringon lämmössä pinta voi kuivua kosketettavaksi muutamassa tunnissa, viileässä ja huonosti tuuletetussa autotallissa voi kestää jopa viikon.
Pohjamaalataan LINJiemenöljymaalilla.

SINKITYNYT MUOVIPINNOITETTU PELKKIKATO

Kaikki maali poistetaan ennen käsittelyä, mutta ei galvanointia. Hiilidioksidilumella puhallus toimii hyvin. Maalaa yllä olevien syöpyneen metallin ohjeiden mukaan.

PUHDAS METALLI

Pohjamaalataan LINJiemenöljymaalilla.

LASI

on perinteisesti maalattu pellavaöljymaalilla, esimerkiksi näyteikkunat. Voit vapaasti maalata lasin takapuolelle. Sitten saat täydellisen pinnan edestä katsottuna. Viimeistelymaali levitetään suoraan ilman pohjamaalia alla olevien ohjeiden mukaisesti sileille pinnoille.

MAALAUS KUVASSA JA KESTÄVÄLÄ TULOKSELLA

YLEISESTI

Myytävät pellavansiemenöljymaalit voidaan ja pitää maalata peittämään pinnoitteita; maalaa ne yhtä paksuksi kuin alkydi- tai vesiliukoiset maalit. Jos maali alkaa valumaan, tippumaan tai kerääntymään, maalaat liian paksua. Maali kuivuu suoraan läpi, jos se on maalikerros, ei uima-allas. Voit maalata kevyellä kädellä, eikä maalia tarvitse hieroa pintaan – liima tunkeutuu maalipohjaan itsestään.
Älä maalaa kosteille pinnoille, kun on olemassa sateen vaara tai jos vuorokauden lämpötilan odotetaan laskevan alle 5 °C seuraavan 24 tunnin aikana.
Varmista hyvä ilmanvaihto sisätiloissa maalattaessa.
Maalaa ensin yksi kerros LINOLEUM COLOR PRIMARY ja sen jälkeen kaksi kerrosta LINOLEUM COLOR SEMI-MAT tai LINOLEUM COLOR SEMI-GLOSS, valkoista tai rikki haluttuun väriin.
Pese siveltimet, sället ja astiat väfvalla saipupalla ennen kuin maali kiuvuu.
Video: Mikkel Selder näyttää kuinka pestään siveltimet COARSE SOAPilla.
Maalaa kaikki vedot huolellisesti päällyskerroksiin siten, että kulutus on 8 – 14 m² litraa kohti vetoa kohti, mikä tarkoittaa 0,12 – 0,07 mm maalikerrosta.
Anna maalin kuivua kunnolla vetojen välillä: 20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa öljy kuivuu 24 tunnissa. Se kuivuu hapettumalla ja kuivumisaika riippuu siitä 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Tuulen ja auringon lämmössä pinta voi kuivua kosketettavaksi muutamassa tunnissa, viileässä ja huonosti tuuletetussa autotallissa voi kestää viikon.

PUOLIMATTE (HM) TAI PUOLIKIILTO (HB) LOPULLINEN PINNOITUSVÄRI

Käytä ulkopaneeleille ja muille karkeammille pinnoille, joissa halutaan mattapinta ja siveltimen vedot eivät ole havaittavissa. Siveltimen vedot jäävät näkyviin puolihimmeällä maalilla maalatuilla pinnoilla.
Käytä puusepäntöihin ja muihin sileisiin pintoihin, joille toivotaan mahdollisimman huomaamattomia siveltimen sivelyjä, PUOLKIILTOA, valkoista tai haluttuun väriin murrettua PELVAVAA ÖLJYMAALIA. Puolikiiltävä maali on jossain määrin tiksotrooppinen, ts. siveltimen vedot tasoitetaan maalauksen aikana.

SEKoita SEKKO, ETTÄ VÄRI ON HOMOGEENINEN

Sekoita maali huolellisesti. Varo poimimaan kaiken pigmentin purkin pohjalta. Pigmentti muodostaa kiinteän kakun pitkään säilytettyjen maalitölkkien pohjalle. Kaavi sellainen pigmentti litteällä tikulla.
Sekoita ja kaavi, kunnes maali näyttää olevan hyvin sekoittunut.
Sulje sitten kansi ja ravista purkkia

ÄLÄ OIMENNA MAALIA

Maalaa ”suoraan purkista”. HUOMAA: Maalit ovat vedettömät ja tuhoutuvat, jos niitä laimennetaan jopa vesipisaralla.

MAALAUS OIKEIN SIVELJELLÄ

Pellavaöljymaali ei valu itsestään, vaan se tulee työstää tasaiseksi ja peittäväksi kerrokseksi.
Sinun ei tarvitse painaa kovaa harjalla; liima tunkeutuu alustan pintarakenteeseen, vaikka et painaisi ollenkaan.
Poimi pieni määrä maalia siveltimelle suoraan purkista.
Työstä sitten väriä kevyin siveltimen vedoin, kunnes värikerros on tasainen ja peittävä, mutta ei paksu ja juokseva.
Toista, kun siveltimestä ei tule enää tarpeeksi maalia.
Video: Julkisivumaalaus pellavaöljymaalilla.
Noudata yllä olevan YLEISTÄ-sivun ohjeita.

MAALAUS HYVÄLLÄ TULOKSELLA TILAISILLE PINNOILLE

Saadaksesi tasaisen pinnan mahdollisimman näkymättömillä siveltimen vedoilla sileille pinnoille, esim. paneelit, ovet, sileät metallipinnat: käytä puolikiiltävää pintamaalia.
Sivele maalia yhteen suuntaan niin, että saat peittävän ja mahdollisimman tasaisen maalikerroksen.
Ristivedot ottamatta lisää maalia siveltimeen, ts. silitä kohtisuoraan värin tasaamiseksi.
Tasoita pinta liikuttamalla sivellintä höyhenkevyellä kädellä samaan suuntaan kuin maalasit. Jos levität liian paksusti, siveltimen vedot on vaikea tasoittaa.
Video: Sisämaalaus pellavaöljymaalilla.
Noudata yllä olevan YLEISTÄ-sivun ohjeita.

MAALAUS RUISKULLA TAI TELLALLA

Kiinnitä erityistä huomiota tasaisiin maalikerroksiin.
Huuhtele ruisku lakkabensiinillä.

Kuivumisaika vaihtelee

Maali kuivuu sideaineen hapettumisen kautta ja kuivumisaika riippuu 1. hapen saanti ja 2. lämpötila. Maalilaatikossa maali voi kuivua kosketukselle muutamassa tunnissa, viileässä autotallissa, jossa on huono ilmanvaihto, voi kestää viikon. 20 ⁰C:ssa ja hyvässä ilmanvaihdossa maali kuivuu vuorokaudessa. C-basella tehdyillä vahvoilla väreillä on hieman pidempi kuivumisaika kuin muilla väreillä.

LINSOIL-MAALI KOVETTU HITASTI KUIVATUN JÄLKEEN

Maalin kuivumisen jälkeen sideaineen hapettuminen jatkuu, ts. kovettuu muutaman viikon ajan. Tällöin maalikerrokseen syntyy mikroskooppisia halkeamia, jotka päästävät läpi vesihöyryn molekyylejä, mutta eivät vettä nestemäisessä muodossa, jolla on pintajännitystä. Maalipinta saa lopullisen kiillonsa, kun kovettuminen on valmis. Varsinkin jos olet maalannut hieman epätasaisesti, pinnan kiilto voi vaihdella. Erot häviävät, kun kovettuminen on valmis. Pinta voi haistaa lievästi pellavaöljyltä kovettumisen aikana. Sen jälkeen se on täysin hajuton.

HUOLTO

Maalatut pinnat voidaan pestä vedellä ja happamilla tai neutraaleilla pesuaineilla maalin kuivumisen jälkeen.
HUOMAA: ÄLÄ käytä emäksisiä pesuaineita, esim. KARKEA SOAP, koska väri reagoi emästen kanssa (happojen vastakohta). Jos näin tapahtuu, ulompi maalikerros liukenee ja pinta on maalattava uudelleen perusteellisen huuhtelun ja täydellisen kuivumisen jälkeen.
Selder pellavaöljymaali on kestävää, koska sideaineena käytetty puhdistettu pellavaöljy on biohajoamatonta ja 100 % polymeroitunut luonnollisesti. Siksi mitkään mikrobit eivät voi hyökätä siihen. Se kuitenkin vanhenee hitaasti, kun UV-säteily hajottaa sen molekyyliketjuja. Tämä näkyy ensin pinnan himmenemisenä ja vaalenemisena sekä hieman pigmenttijauheena, joka irtoaa pinnalta, kun pintaa kosketetaan; väri ”liitu”.
Ikääntymistä ehkäistään levittämällä kuivalle ja rasvattomalle pinnalle ohut kerros Selder-pellavansiemenöljylakkaa siveltimellä tai ruiskulla. Saat vielä paremman tuloksen tilaamalla Selder MAINTENANCE OIL, joka on identtinen alkuperäisen sideaineen kanssa. Öljy korvaa UV-säteilyn hajottaman sideaineen ja pinta saa välittömästi takaisin alkuperäisen värinsä ja kiillonsa.
Jos sinulla on vielä vaaleampia täpliä tai alueita tällaisen öljykäsittelyn jälkeen, myös uloin pigmenttikerros on vaurioitunut. Hio kevyesti tällaiset alueet öljyllä perusteellisesti kostutetulla #320-paperilla palauttamaan alkuperäinen väri ja kiilto.
Tarvittavat huoltovälit riippuvat UV-säteilyn määrästä – muutaman vuosikymmenen jälkeen varjoisissa paikoissa pohjoisessa tai muutaman vuoden kuluttua auringonpaisteessa tropiikissa. Voit tehdä pinnalle kevyen öljykäsittelyn niin usein kuin haluat pinnan näyttävän juuri maalatulta.
Jos huoltoa laiminlyödään pitkään aikaan, suurin osa liimasta tuhoutuu lopulta ja maalikerros halkeilee pieniksi epäsäännöllisiksi neliöiksi, jotka irtoavat. Hiutaleet ovat erittäin kovia ja niissä on terävät, leikkaavat reunat. Tällaisia ​​pintoja voi nähdä 1800-luvulla tai 1900-luvun alkupuoliskolla pellavaöljymaalilla maalatuilla ulkopinnoilla.
Hiilettynyt maali on poistettava ja alla oleva pinta maalattava uudelleen. Tällaisen vanhan maalin alla olevat puupinnat ovat äärimmäisen kuivia ja siksi ne tulee valmistaa pintaksi, josta maali on poistettu kuumailmapuhaltimella tai infrapunalämmittimellä – katso ohjeet yllä.
LUE TEKNISET TIEDOT

TURVALLISUUS

PELANAÖLJYMAALI sisältää hapettavia rasvahappoja, jotka voivat syttyä itsestään ja pellavaöljy koostuu kokonaan niistä.
Rätyt, lastut ja muut huokoiset materiaalit, jotka on kostutettu LINJANSIEMENÖLJYMAALILLA tai PELLAVANsiemenöljyllä, on liotettava veteen viipymättä.
Maalatut tai öljykäsitellyt pinnat ja siveltimet eivät syty itsestään. Vaara koskee vain kuitumateriaaleja.
LUE TURVALLISUUSTIEDOTTEEMME

lähikuva maalatulle metallilevylle
Kuva puutalosta, joka öljytetään pellavaöljyllä ja maalataan sitten pellavaöljymaalilla
Kuva purkeista täynnä pellavaöljymaaleja